Astaldi

Grand Foyer of Place des Art, Montreal Performance Centre

Published in Recreation


Reconfiguration and expansion of the Place des Arts establishment.  Transformation of the main entrance, addition of glass canopy topped by steps and a skylight.  Transformation of throughway area into spaces for cultural activities. Renovation of entrances to Wilfrid Pelltier, Maisonneuve, the Fifth and Jean Duceppe halls, the studio theatre. Relocation of the ticket counter and expansion of the inner courtyard of the building. Creation of broadcasting space (artistic panorama) and modification of existing configuration to incorporate an access ramp.  Installation of wine bar and w.c., creation of control room, suites and exposition area.  Addition of a solarium covering the work of Pierre Granche, integrating the structure to the exterior spaces.  Removal of asbestos and demolition of structural elements were necessary.  Our mandate included reinforcement of structure of tunnel connecting Place des Arts to Desjardins Complex and the modification of basin in esplanade.

Client
Société de la Place des Arts

Location
175, St Catherine St West, Montreal

Mandate
General contractor

Completion
2010