Astaldi

Brewster Office Building

Published in Commercial, LEED


Renovation of a century old factory and warehouse of approximately 12,500 square meters over five floors, conversion into office space, while maintaining the original character of building and seeking silver LEED accreditation.

Selective demolition of outdated elements, recuperation of some elements of former factory for reintegration into the project. Work also included the removal of asbestos, leveling of floors with concrete, reinforcing existing wood structure, re-pointing of masonry, adding staircases and structure for elevators. A white roof replaced the original roof, and windows were also replaced; addition of two elevators, and of sanitary and mechanical areas.


Client
Société en commandite Brewster

Location
Montreal

Mandate
Construction management

Completion
2007